Ajankohtaista

Avoimet työpaikat

1.11.2022

Lastenhoitaja/kerho-ohjaaja, sijaisuudet

Haemme iloiseen joukkoomme lisää lastenhoitajia (myös alan opiskelijoita ja työssäoppineita), päiväkotiavustajia ja kerho-ohjaajia eri pituisiin sijaisuuksiin yksityisille ja kunnallisille päiväkodeille ja iltapäiväkerhoille pääkaupunkiseudulle.

Tarjoamme keikkatöitä myös ruotsinkielisissä päiväkodeissa Helsingissä.

Lue lisää ja jätä pian hakemus tästä_____________________________________________

Sijaisen muistilista

Kysyimme sijaiseltamme Mari Morenolta, joka on pitkään toiminut varhaiskasvatuksen parissa, mitä asioita hän pitää tärkeinä ja mitä olisi hyvä muistaa keikkatyössä päiväkodeissa. Seuraavassa on hänen ajatuksiaan koottu muistilistaksi, josta voit saada vinkkejä ja inspiraatioita sijaisena työskentelyyn!

Lue vinkit tästä

_____________________________________________

***Hakuaika päättynyt***

2.9.2022

Iltapäivätoiminnan ohjaaja, Merilahden koululle

Haemme iltapäivätoiminnan ohjaajaa lisävahvistukseksi Merilahden koululla toimivaan iltapäiväkerhoon Helsinkiin. Työsuhde on määräaikainen, aloitus sopimuksen mukaan. Määräaikainen työsuhde päättyy 2.6.2023.

Lue lisää ja hae tästä
______________________________________________


*** Työpaikka täytetty ***

11.8.2022

Iltapäivätoiminnan ohjaaja, Helsinki

Haemme iltapäiväkerhon ohjaajaa määräaikaiseen työsuhteeseen Helsingin Puotilaan!

Työsuhteen aloitus sopimuksen mukaan, määräaikainen työsuhde päättyy 2.6.2023.

Tutustu työpaikkailmoitukseen ja jätä hakemus tästä

______________________________________________

5.8.2022

Lastenhoitaja/perhepäivähoitaja, ruotsinkieliseen ryhmikseen Helsinki

Haemme ihanaan pieneen ryhmäpäiväkotiin Helsingin Ruoholahteen ruotsinkielentaitoista lastenhoitajaa ( myös työssä oppinut, tai alan opiskelija huomioidaan haussa) pidempiaikaiseen sijaisuuteen!

Jätä pian avoin hakemus ja kerromme lisää!

jätä hakemus tästä______________________________________________

21.7.2022

Lastenhoitaja tai päiväkotiavustaja, keikkatyö päiväkodeissa

Haemme nyt syksyksi lisää sijaisia päiväkoteihin Helsinkiin, Vantaalle ja Espooseen! Tarjoamme keikkatyötä pienissä, yksityisissä päiväkodeissa sekä Helsingin kaupungin päiväkodeissa!

Lue lisää ja jätä hakemus!

Tutustu työpaikkaan tästä

______________________________________________

Miksi valita keikkatyö

"Keikkatyö tuo väriä ja vaihtelua eläkeläiselle, palkkaa unohtamatta"

Pirkko, varhaiskasvatuksen opettaja, eläkeläinen


Alakko nää mua? Näin leikkiin lähtijää kyselee pohjoisesta kotoisin oleva Pirkko, jota lapset usein kutsuvat nimellä Pilikko. Pirkko kertoo valmistuneensa aikoinaan Oulusta lastentarhanopettajaksi. Eläkkeelle jäätyään hän on tehnyt sijaisuuksia ja toiminut myös varamummina. ”Lapsiin liittyen laulava lintu on istunut sydämeni oksalla nuoruudesta lähtien.”

Miten päädyit keikkailemaan Christina Careen?

Muutama vuosi sitten muutin pääkaupunkiseudulle. Halusin myös täällä uusia laulavia lintuja oksalleni. Minulle päiväkotityö on aina ollut rakasta ja antanut rikkautta elämään. Christina Caren toiminnasta satuin lukemaan netistä, kävin haastattelussa, ja minut toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi aloittamaan sijaisuuksissa.

Kerro kokemuksiasi keikkailusta?

Olen kokenut helpoksi sijaisuuksien tekemisen. Voin itse päättää, millaiseen sijaisuuteen olen halukas: huomioin sijainnin, pituuden, tehtävän ja yksikön toimintaperiaatteen. Kännykkään kilahtaa tieto sijaisuudesta, jonka voi hyväksyä halutessaan.

Aika ajoin Christina Care kyselee kuulumisia ja se tekee luottavaisen olon työskentelyyn, tunne, ettei ole ihan yksin toiminnassa.

Millaisia sijaisuuksia olet tehnyt Christina Caressa?

Olen tehnyt monenlaisia sijaisuuksia, jopa rohkaistunut englannin- ja ruotsinkielisiin yksiköihin. Sijaisuudet antavat väriä ja vaihtelua eläkeläiselle, palkkaa unohtamatta. Niissä kohtaa haastetta, monikulttuurisuutta, talojen erilaisuutta, vaihtelevia ympäristöjä, jne. mutta kaikissa lapsi on aina se sama ihanuus!

Viimeisin työkohteeni Christina Caressa on ollut Helsingin kaupungin ruotsinkielinen esikoulu Punavuoressa. Upea, historiallinen rakennus piti sisällään koulu- ja esikoulutoiminnan. Heti ensimmäisenä työpäivänä vastaanotto oli lämmin, ja tilat, toiminta, henkilöstö ja lapset esiteltiin perusteellisesti. Sain heti ottaa vastuuta toiminnasta ja luottamus tuntui hyvältä. Ilmapiiri oli välitöntä ja kotoisaa. Viikon sisällä kerkesin tutustua lapsiin, työntekijöihin ja heidän toimintaansa. Töihin oli kiva lähteä ja vilkutusten saattelemana poistua.

Voin suositella Christina Carea lasten kanssa työskentelystä nauttiville ja joustavasta työskentelytavasta kiinnostuneille.

---

Haemme nyt erityisesti Helsingin sijaisrekisteriin lisää osaajia!
Voit jättää meille avoimen hakemuksen tästä

---

"Keikkaillessa minut on otettu aina lämpimästi vastaan... Kommunikointi työnantajan ja Christina Caren kanssa on toiminut moitteettomasti"

Mimmi, Lähihoitaja (lapset ja nuoret)

Mimmi on lapsiin ja nuoriin erikoistunut lähihoitaja; lastenhoitaja ammattinimikkeeltään. Hän kertoo työskennelleensä monipuolisesti erilaisissa työtehtävissä ennen varhaiskasvatusalaa. Ihmisläheisenä kuitenkin juuri hoitoala on vetänyt häntä aina puoleensa ja valmistuttuaan lastenhoitajaksi vuonna 2019, hän työllistyi heti päiväkotiin, jossa työskenteli vajaan vuoden. "Halusin vaihtelua työhön ja päästä tutkailemaan vaihtoehtoisesti erilaisia työympäristöjä, joten valitsin keikkailun, jota olen tehnyt nyt vuoden verran ja olen ollut tyytyväinen sen monipuolisuuteen", Mimmi toteaa.

Miten tulit valinneeksi keikkailun Christina Caressa?

Törmäsin Christina Careen, kun selailin TE-palveluiden tarjoamia työpaikkoja, jonka jälkeen tutkailin heidän sivustoaan ja päätin laittaa hakemuksen. Ei mennyt kauaakaan, kun minua haastateltiin ja minut toivotettiin tervetulleeksi. Kävin allekirjoittamassa sopimuksen ja tällä tiellä olen vieläkin.

Miten olet viihtynyt ja millaista keikkailu on ollut?

Christina Caren kautta olen päässyt töihin suomen-, ruotsin-, ja englanninkielisiin päiväkoteihin, joissa olen samalla saanut kehitettyä kielitaitojani. Minut on otettu aina lämpimästi vastaan, olen päässyt tutustumaan eri lähtökohdista tuleviin ihaniin lapsiin ja heidän vanhempiinsa, oppinut kehittämään itseäni, löytänyt eri näkökulmia työskentelyyn kollegoilta, saanut hyvin paljon itseluottamusta ja varmuutta työskentelyyni. Olen ollut tyytyväinen kaikin puolin, kommunikaatio on Christina Caren ja työnantajan kautta toiminut moitteettomasti, ja tämä on ollut minulle erityisen tärkeää.

Voisitko suositella Christina Caren kautta keikkailua toisillekin ja jos niin kenelle?

Christina Care on hyvä valinta niille, jotka haluavat työskennellä erilaisissa vaihtuvissa kohteissa pitkä- tai lyhytaikaisesti, kuten kouluissa, iltapäiväkerhoissa ja päiväkodeissa. Haluat olla osallisena päättämässä työajoistasi, sillä saat työtarjoukset helposti tekstiviestillä, josta saat valita työskentelykohteesi ja työaikasi. Haluat nähdä erilaisia ihmisiä ja tykkäät työskennellä ihmisten parissa, sinulta löytyy lapsenmielisyyttä, tarvittavaa jämäkkyyttä, empatiakykyä ja ymmärrystä sekä vastuuntuntoa, haluat koulun ohella käydä töissä, tai olet vaikkapa koulusta valmistunut varhaiskasvatuksen ammattilainen, kuten lastenhoitaja, lastentarhaopettaja, päiväkotiapulainen tai eläkeläinen tai etsit vakituista työpaikkaa.

Haemme nyt erityisesti Helsingin sijaisrekisteriin lisää osaajia!

Tutustu työpaikkailmoitukseen ja jätä avoin hakemus tästä


________________________________________________

17.9.2021

Päiväkodin johtajan sijainen, englanninkielinen päiväkoti, Kangasala

**työpaikka täytetty***

Haemme päiväkodin johtajan sijaista englanninkieliselle päiväkodille Kangasalle 11.10.-19.11.2021 väliselle ajalle. Työpaikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä tehtävään.

Aiempi työkokemus esimiestehtävistä on plussaa, mutta ei välttämätöntä. Toivomme sijaiselta hyvää englanninkielen taitoa, 0-5-vuotiaiden lasten kehitysvaiheiden tuntemusta sekä pedagogista osaamista.

Lisätietoja voi kysyä: Tanja Määttä p. 044 2392127 tai rekrytointi@christinacare.fi.

Jätä avoin hakemus tästä


Iltapäiväkerhon ohjaaja, Espoo

***Työpaikka täytetty***

Haemme Espooseen iltapäivätoiminnan ohjaajaa koululaisten iltapäiväkerhoon määräaikaiseen työsuhteeseen lokakuusta 2021-3.6.2022. Työpaikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä tehtävään.

Lue lisää ja jätä hakemus tästä

_________________________________________________

31.8.2021

Iltapäiväkerhon ohjaaja, Helsinki

***Työpaikka täytetty***

Haemme iltapäiväkerhon ohjaajaa Helsinkiin määräaikaiseen työsuhteeseen syyskuusta 2021-3.6.2022. Työpaikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä tehtävään.

Tutustu työpaikkailmoitukseen ja jätä hakemus tästä


Iltapäiväkerhon ohjaaja, Espoo

***työpaikka täytetty***

Haemme iltapäiväkerhon ohjaajaa Espooseen määräaikaiseen työsuhteeseen syyskuusta 2021-3.6.2022. Työpaikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä tehtävään.

Tutustu työpaikkailmoitukseen ja jätä hakemus tästä

_________________________________________________

10.8.2021

Iltapäiväkerhon ohjaaja (4), Espoo

***Kaikki työpaikat täytetty***

Haemme neljää (4) iltapäiväkerhon ohjaajaa määräaikaisiin työsuhteisiin Espooseen: Kalajärven koululle 23.8.2021-3.6.2022, Niipperin koululle (2 ohjaajaa) aloitus heti tai sopimuksen mukaan- 3.6.2022 sekä Juvanpuiston koululle 23.8.2021-3.6.2022.

Työpaikat täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä tehtäviin.

Iltapäiväkerhoissa on mukava työympäristö ja työkaverit, hyvin hoidettu hallinto ja paljon materiaaleja toiminnan toteuttamiseen!

Tutustu työpaikkailmoituksiin ja jätä hakemus tästä

_________________________________________________

31.5.2021

*** Työpaikka täytetty***

Varhaiskasvatuksen opettajan äitiysloman sijaisuus

Haemme varhaiskasvatuksen opettajaa äitiysloman sijaisuuteen 8.8.2021 alkaen Espoon Kivenlahteen ihanaan, lämminhenkiseen pieneen ostopalvelupäiväkotiin. Työpaikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä tehtävään...

Tutustu työpaikkailmoitukseen ja jätä hakemus tästä

_________________________________________________

27.5.2021

***Työpaikka täytetty syyslukukauden osalta***

Varhaiskasvatuksen opettaja kristilliseen päiväkotiin

Haemme kristillisen varhaiskasvatustyön osaajaa; varhaiskasvatuksen opettajaa kristilliseen, ihanaan, lämminhenkiseen päiväkotiin Helsinkiin! Työsuhde on määräaikainen ja alkaa 1.8.2021 tai 1.1.2022 sopimuksen mukaan. Mahdollisuus myös työsuhteen vakinaistamiseen...

Voit jättää meille avoimen hakemuksen kristilliseen työhön tästä

_________________________________________________

21.5.2021

***Työpaikka täytetty ***

Varhaiskasvatuksen johtaja

Haemme varhaiskasvatuksen johtajaa määräaikaiseen työsuhteeseen, sijaisuuteen 2.8.21-31.5.22 Espoon Kivenlahteen. Työpaikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä tehtävään...

Tutustu työpaikkailmoitukseen ja jätä hakemus tästä

_________________________________________________

18.5.2021

***Työpaikka täytetty***

Päiväkodin johtaja

Haemme Päiväkodin johtajaa vakituiseen työsuhteeseen upeaan työyhteisöön rauhalliseen ja historialliseen Helsingin Toukolaan. Työpaikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä...

Lue lisää ja lähetä hakemuksesi tästä

_________________________________________________

Sijaisten lahjakortin arvonta 14.5.

14.5.2021

Sijaisten S-ryhmän 50€ lahjakortin voitti Eveliina J. Paljon onnea voittajalle! Ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille.

_________________________________________________

S-ryhmän lahjakortin vappuarvonta Facebookissa!

22.4.2021

***Arvonta on suoritettu 27.4.2021 klo 9. Voittajan etunimi on julkaistu Facebookin kommenttikentässä ja voittajaan on oltu yhteydessä suoralla viestillä. Onnea vielä voittajalle ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! ***

Arvomme S-ryhmän 50€ arvoisen lahjakortin 27.4.2021 kaikkien Facebook-sivuistamme tykänneiden ja postausta kommentoineiden kesken!

Voittajaan ollaan yhteydessä yksityisviestillä, ja voittajan etunimi julkaistaan Facebook postauksen kommenttikentässä 27.4.2021.

Facebook ei ole mukana arvonnassa.

Onnea arvontaan!!

_________________________________________________

S-ryhmän lahjakortin arvonta sijaisrekisterin jäsenille!

7.4.2021

Sijaisrekisterin jäsen, olethan saanut jäsenkirjeemme 04/21. Christina Care arpoo yhden S-ryhmän 50€ arvoisen lahjakortin kilpailuun osallistuneiden sijaisrekisterin jäsenten kesken 14.5.2021. Arvontaan voit osallistua jäsenkirjeestä löytyvästä linkistä. Jos et ole saanut jäsenkirjettä, ole yhteydessä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@christinacare.fi.

Arvonnan voittajan etunimi julkaistaan tällä sivustolla 14.5.2021.

Onnea arvontaan!

_________________________________________________

Miksi valita keikkatyö?

5.3.2021

Sijaisrekisteristämme löytyy varhaiskasvatusalan ammattilaisia, eläkeläisiä, alan opiskelijoita sekä työssäoppineita. Sijaisemme työskentelevät varhaiskasvatuksen opettajina, lastenhoitajina, iltapäivätoiminnan ohjaajina ja päiväkotiavustajina asiakasyrityksissämme osaamisensa ja koulutuksensa perusteella.

Keikkatyössä pääsee valitsemaan itse työskentelyajat ja kohteet, ja voi tutustua erilaisiin toimintatapoihin ja yksiköihin. Monet sijaisemme ovat löytäneet kauttamme myös vakituisen työpaikan.

Lue ihanien sijaistemme Veeran ja Izabellan haastattelut keikkatyöstä Christina Caressa.

Pääset lukemaan jutun tästä

_____________________________________________________

Asiakastiedote

2.3.2021

Christina Caren asiakkaiden Tevellan lahjakorttiarvonnan on voittanut Päiväkoti Villikatti! Paljon onnea voittajalle!

Sijaisten S-ryhmän lahjakorttiarvonnan on voittanut Kajsa! Paljon onnea Kajsalle!


__________________________________________________

Avoimet työpaikat

5.1.2021

***Varhaiskasvatuksen opettajan paikka täytetty***

Haemme varhaiskasvatuksen opettajaa Espooseen vakituiseen työsuhteeseen sekä kerho-ohjaajia, lastenhoitajia ja päiväkotiapulaisia sijaisrekisteriimme.

Perheet voivat etsiä kauttamme myös lastenhoitajaa kotiin! Täytä yhteydenottolomake tästä

ja olemme Sinuun pian yhteydessä!_____________________________________________________

Joulukuun poikkeusaikataulut

1.12.2020

Sijaispalvelu on suljettu tiistaina 8.12.2020 klo 8-12. Sijaistilaukset tulee lähettää 7.12.2020 klo 17 mennessä tai 8.12.2020 klo 12 jälkeen.

Sijaispalvelu on suljettu 22.12.-31.12.2020 välisen ajan. Palvelemme jälleen 4.1.2021 alkaen normaalisti.

Loppiaisena 6.1.2021 olemme kiinni.

Tunnelmallista joulunaikaa!

______________________________________________________

Avoimet työpaikat

20.11.2020

***Henkilökohtaisen avustajan paikka on täytetty***

Haemme henkilökohtaista avustajaa esiopetusikäiselle lapselle Vantaan Tikkurilaan määräaikaiseen työsuhteeseen. Työn toivottu aloitus mahdollisimman pian. Määräaikainen työsuhde päättyy 4.6.2021.

Haemme myös sijaisia pääkaupunkiseudulle päiväkoteihin ja kerhoihin eripituisiin sijaisuuksiin .____________________________________________________

Jouluarvonta

20.11.2020

*** Arvonta on päättynyt 4.12.2020 klo 10. Voittajan nimi on julkaistu Facebook-päivityksessä. ***


���� JOULULAHJAKORTIN ARVONTA! ����

Arvomme S-RYHMÄN 100€ arvoisen lahjakortin kaikkien Facebook-sivuistamme tykänneiden ja kuvan alle kommentin jättäneiden kesken!

�� Osallistu arvontaan kommentoimalla Facebook-päivityksessä kuvan alle miten Sinä käyttäisit lahjakortin?Arvonta suoritetaan pe 4.12. klo 10.

Voittajan nimi julkaistaan facebookissa kuvan alla kommenttikentässä ja häneen ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Facebook ei ole mukana arvonnassa millään tavalla.

Onnea arvontaan!

____________________________________________________

Avoimet työpaikat

5.10.2020

***Avoin työpaikka täytetty***

Haemme Espooseen varhaiskasvatuksen opettajaa määräaikaiseen työsuhteeseen alustavasti ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Työ sopii myös esim. viimeisen vuoden varhaiskasvatuksen opettaja-opiskelijalle. Mahdollisuus myös työsuhteen vakinaistamiseen.

Voit jättää avoimen hakemuksen sijaisrekisteriimme, mikäli etsit keikkatyötä päiväkodeista tai kerhoista.

.

____________________________________________________

Avoimet työpaikat

11.9.2020

*** Iltapäivätoiminnan vastuuohjaajan paikka on täytetty***

*** Lastenhoitajan paikka täytetty***

Haemme Espooseen määräaikaisiin työsuhteisiin Iltapäivätoiminnan vastuuohjaajaa sekä lastenhoitajaa ja varhaiskasvatuksen opettajaa.____________________________________________________

Päiväkoti Tuikussa lapset ovat johtajia vuorollaan!

Christina Care kävi tutustumassa helsinkiläisessä päiväkoti Tuikussa hyödynnettävään Young Leader-metodiin. Metodissa jokainen lapsi on vuorollaan muutaman päivän kerrallaan oman pienryhmänsä johtaja eli liideri. Metodin tavoitteena on ennaltaehkäistä kiusaamista ja opettaa lapsille johtajuus- ja tiimityötaitoja sekä toisia kunnioittavaa asennetta tutkivan ja osallistavan valmennuspedagogiikan avulla.

Metodin on kehittänyt varhaiskasvatusjohtaja, sertifioitu team coach Maritta Lamponen toimiessaan aiemmin levottoman esiopetusryhmän opettajana. Opiskeltuaan Mestarivalmentajat-koulutuksessa hän päätti kokeilla toimisiko valmentava työote myös lasten kanssa. Tulokset olivat hämmästyttäviä; aiemmin levoton ryhmä rauhoittui ja alkoi keskittymään paremmin tehtäviinsä, aremmat lapset rohkaistuivat saatuaan liidereinä kokemuksen siitä, että heitä arvostetaan ja kuunnellaan. Vilkkaimmat lapset oppivat suuntaamaan energiaansa tiimityöskentelyyn ja antamaan tilaa toisille. Vähitellen metodi alkoi muotoutua ja sai nimekseen Young Leader. Metodi on käytössä päiväkoti Tuikun lisäksi muutamassa päiväkodissa Helsingin seudulla.

Maritta Lamponen kertoo, että metodissa opettaja kannustaa ja rohkaisee lapsia ongelman ratkaisuun ja aktiiviseen toimintaan enemmän valmentajan roolissa kuin perinteisenä opettajana. Opettaja havainnoi tiimejä, neuvoen tarvittaessa esimerkiksi kysymysten avulla. Lasten annetaan oppia omassa tahdissaan. Liiderit saavat kiitosta ja palautetta opettajalta päivittäin palkintotarran kera. Tarran voi halutessaan antaa myös kaverille rohkaisuna. Valmennuksessa keskeistä on toisten huomioiminen ja kunnioittaminen, ketään ei jätetä ulkopuolelle.

Päiväkoti Tuikussa työskentelevä varhaiskasvatuksen opettaja kertoo metodin näkyvän laajemmin myös päiväkodin toimintakulttuurissa; työkaveria kannustetaan, positiivista palautetta annetaan ja jokaisen potentiaalia pyritään nostamaan esille.

Tiimit odottavat tiimitehtävää päiväkoti Tuikussa.

Mitä mieltä lapset ovat metodista?

Mitä tarkoittaa liideri?

- No, se tarkoittaa sitä, että on johtaja (Joel 4v)

- Liideri on, että aina me vaihdetaan liiderit ja johdetaan. Välillä Aksel on, välillä mä oon. Sitten Toivo on liideri. Me johdetaan tiimiä. (Sienna 6v)

- Se tarkoittaa, että sä leikit toisten kanssa ja autat ja sanot, että tule mukaan. Liideri naurattaa ja kutittaa toisia. (Savanna 4v)

Mitä liideri tekee?

- No se on ensimmäisenä ja päättää mitä tehdään; mä päätän, milloin pastillit on imeskelty. Liiderit menee ensin tarjottimen eteen ja nostavat käden ylös ja sitten sanotaan ”tiimit” ja ne menevät jumppaan. Se opettaa miten tärkeää on kuntoilu. (Joel 4v)

- Se pyyhkii pöydän ja auttaa. Se laittaa tiimitarran tauluun. Se auttaa toisia. (Savanna 4v)

- Se johtaa tiimiä. Sitten se pyyhkii pöydän ja antaa viskaritehtävän ja se hoitaa pöydän. Se hakee pastillin. Liideri menee aina ensin jonoon. (Sienna 6v)

Millainen on hyvä liideri?

- Se on hyvä. En tiedä. Mä oon hyvä. Olen hyvä, koska aina kutsun tiimiä ja mennään nätisti sisälle. (Sienna 6v)

- Joka auttaa ja leikkii toisten kanssa. Ja sanoo: tule mukaan. (Savanna 4v)

- No sellainen, joka antaa kaikista hyvimmät ohjeet. (Joel 4v)

Onko liiderinä oleminen mukavaa?

- On, se on kivaa, kun saa rohkaista kaveria tai itseä ja saa minkä tahansa ruokatarran. (Joel 4v)

- On kivaa. Kivointa on kutsua tiimiä. Aina mä tykkään olla liiderinä, ei siinä ole mitään kurjaa. (Sienna 6v)

- En tykkää olla liideri, koska en tiedä mitään siitä. En tiedä mitä tehdä. Mutta tykkään auttaa muita, jos tiedän. (Savanna 4v)


Liiderit saamassa ohjeistusta ryhmätehtävää varten. Tarjottimille on asetettu kuvia muistuttamaan eri työvaiheista.Liiderit ohjeistavat tiimiään tehtävässä. Yhdessä mietitään miten tehtävää lähdetään toteuttamaan.


Lähteet: Maritta Lamposen haastattelu 9.1.2020, päiväkoti Tuikussa; Anna Laakkosen kandidaatintutkielma: Lasten ohjaaminen johtajuuteen valmentavalla pedagogiikalla, huhtikuu 2019; Päiväkoti Tuikun lasten haastattelu 11.2.2020.

Metodista voi lukea lisää Lapsen Maailman syksyllä 2019 julkaisemasta artikkelista tästä
Mukana jutussa myös Jari Sarasvuon kommentit aiheesta.

______________________________________________________

PALVELUN TILAAJA:

Tutustu toimintamalliimme tästä