Ajankohtaista

Avoimet työpaikat

17.1.2023

Lastenhoitaja, Musiikki- ja liikuntapäiväkoti Espoo

Haemme Espoon Westendiin pieneen, kodinomaiseen päiväkotiin lastenhoitajaa vakituiseen tai määräaikaiseen työsuhteeseen!

Lue lisätietoja ja jätä hakemus tästäLastenhoitajan/kerho-ohjaajan keikkatyö

Haemme sijaisrekisteriimme lastenhoitajia, alan opiskelijoita, vakaopettajia, päiväkotiavustajia ja kerho-ohjaajia sijaisiksi päiväkodeille ja iltapäiväkerhoille pääkaupunkiseudulle!

Tarjoamme eri pituisia sijaisuuksia myös ruotsinkielisissä Helsingin kaupungin päiväkodeissa.

Odotamme Sinulta aitoa kiinnostusta työskennellä lasten parissa, hyviä vuorovaikutustaitoja, positiivista asennetta lapsia, lasten vanhempia ja työkavereita kohtaan sekä aktiivista työotetta.

Tarjoamme Sinulle joustavat työajat, mukavat työkaverit, hyvän perehdytyksen sekä kannustavan sijaistiimin, joka neuvoo ja tukee Sinua kaikissa työhön liittyvissä asioissa.

Lue lisää ja jätä pian hakemus tästä
________________________________________

Terveisiä kentältä!


Pauliina, sosionomi, varhaiskasvatuksen opettaja

"Christina Care on tehnyt sijaisuuksien tekemisestä miellyttävää ja helppoa! Koen olevani tosi arvostettu ja tärkeä yksilönä..."

" Koultukseltani olen sosionomi ja varhaiskasvatuksen opettaja. Päätin tehdä valmistumisen jälkeen sijaisuuksia, jotta kerrytän kokemusta ja pääsen näkemään eri paikkoja ja ideoita toimintamalleista. Asun tällä hetkellä pääkaupunkiseudun ulkopuolellla, mutta selkeästi sijaisuuksien teko on mielekästä Christina Caren kautta, koska haluan tulla muualta töihin tänne.

Olen työskennellyt lasten parissa paljon ja se on tuntunut omalta jutulta. Tästä syystä opinnoissakin halusin valita varhaiskasvatuksen opintopolun, jotta tuon opettajan pätevyyden saan.
Sijaisena olen toiminut yhtälailla kasvatusvastuullisena ryhmissä ja ollut apuna siellä missä tarvetta ollut. Olen työskennellyt eri ikäisten kanssa.


Viime aikoina olen ollut Daghemmet Fredriksbergissä, joka on ruotsinkielinen päiväkoti. Ruotsinkieli ei ole itselläni vahva, mutta olen halunnut ottaa näitä sijaisuuksia, sillä tämä on itselleni myös mahdollisuus oppia ja vahvistaa kielitaitoa. Olen myös viihtynyt kyseisessä yksikössä, joten siellä sijaisuuksien tekeminen on mielekästä. Olen saanut positiivista palautetta sekä muilta työntekijöiltä, että huoltajilta niin työskentelystäni lasten kanssa kuin ruotsinkielen oppimisestakin.

Parasta on kun sijaisena oltua lapset ja aikuiset tulevat nopeastikin tutuiksi ja aina töihin takaisin mennessä lapset juoksevat nimeäni huutaen vastaan halaamaan ja haluavat syliin, sekä muistavat aiemmat leikit ja hauskat jutut, vaikka näkemisestä olisi useampi päivä aikaa.

Lisäksi haluan sanoa, että Christina Care on tehnyt sijaisuuksien tekemisestä miellyttävää ja helppoa! Koen olevani todella tärkeä ja arvostettu yksilönä. Yhteydenpito ja avunsaaminen on vaivatonta, jolloin tulee itselle hyvä olo ja halu jatkaa tätä kautta sijaisuuksien tekoa. On olo, etten ole yksin! "

________________________________________

Sijaisen muistilista

Kysyimme sijaiseltamme Mari Morenolta, joka on pitkään toiminut varhaiskasvatuksen parissa, mitä asioita hän pitää tärkeinä ja mitä olisi hyvä muistaa keikkatyössä päiväkodeissa. Seuraavassa on hänen ajatuksiaan koottu muistilistaksi, josta voit saada vinkkejä ja inspiraatioita sijaisena työskentelyyn!

Lue vinkit tästä

_____________________________________________

Miksi valita keikkatyö

"Keikkatyö tuo väriä ja vaihtelua eläkeläiselle, palkkaa unohtamatta"

Pirkko, varhaiskasvatuksen opettaja, eläkeläinen


Alakko nää mua? Näin leikkiin lähtijää kyselee pohjoisesta kotoisin oleva Pirkko, jota lapset usein kutsuvat nimellä Pilikko. Pirkko kertoo valmistuneensa aikoinaan Oulusta lastentarhanopettajaksi. Eläkkeelle jäätyään hän on tehnyt sijaisuuksia ja toiminut myös varamummina. ”Lapsiin liittyen laulava lintu on istunut sydämeni oksalla nuoruudesta lähtien.”

Miten päädyit keikkailemaan Christina Careen?

Muutama vuosi sitten muutin pääkaupunkiseudulle. Halusin myös täällä uusia laulavia lintuja oksalleni. Minulle päiväkotityö on aina ollut rakasta ja antanut rikkautta elämään. Christina Caren toiminnasta satuin lukemaan netistä, kävin haastattelussa, ja minut toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi aloittamaan sijaisuuksissa.

Kerro kokemuksiasi keikkailusta?

Olen kokenut helpoksi sijaisuuksien tekemisen. Voin itse päättää, millaiseen sijaisuuteen olen halukas: huomioin sijainnin, pituuden, tehtävän ja yksikön toimintaperiaatteen. Kännykkään kilahtaa tieto sijaisuudesta, jonka voi hyväksyä halutessaan.

Aika ajoin Christina Care kyselee kuulumisia ja se tekee luottavaisen olon työskentelyyn, tunne, ettei ole ihan yksin toiminnassa.

Millaisia sijaisuuksia olet tehnyt Christina Caressa?

Olen tehnyt monenlaisia sijaisuuksia, jopa rohkaistunut englannin- ja ruotsinkielisiin yksiköihin. Sijaisuudet antavat väriä ja vaihtelua eläkeläiselle, palkkaa unohtamatta. Niissä kohtaa haastetta, monikulttuurisuutta, talojen erilaisuutta, vaihtelevia ympäristöjä, jne. mutta kaikissa lapsi on aina se sama ihanuus!

Viimeisin työkohteeni Christina Caressa on ollut Helsingin kaupungin ruotsinkielinen esikoulu Punavuoressa. Upea, historiallinen rakennus piti sisällään koulu- ja esikoulutoiminnan. Heti ensimmäisenä työpäivänä vastaanotto oli lämmin, ja tilat, toiminta, henkilöstö ja lapset esiteltiin perusteellisesti. Sain heti ottaa vastuuta toiminnasta ja luottamus tuntui hyvältä. Ilmapiiri oli välitöntä ja kotoisaa. Viikon sisällä kerkesin tutustua lapsiin, työntekijöihin ja heidän toimintaansa. Töihin oli kiva lähteä ja vilkutusten saattelemana poistua.

Voin suositella Christina Carea lasten kanssa työskentelystä nauttiville ja joustavasta työskentelytavasta kiinnostuneille.

---

Haemme nyt erityisesti Helsingin sijaisrekisteriin lisää osaajia!
Voit jättää meille avoimen hakemuksen tästä

---

"Keikkaillessa minut on otettu aina lämpimästi vastaan... Kommunikointi työnantajan ja Christina Caren kanssa on toiminut moitteettomasti"

Mimmi, Lähihoitaja (lapset ja nuoret)

Mimmi on lapsiin ja nuoriin erikoistunut lähihoitaja; lastenhoitaja ammattinimikkeeltään. Hän kertoo työskennelleensä monipuolisesti erilaisissa työtehtävissä ennen varhaiskasvatusalaa. Ihmisläheisenä kuitenkin juuri hoitoala on vetänyt häntä aina puoleensa ja valmistuttuaan lastenhoitajaksi vuonna 2019, hän työllistyi heti päiväkotiin, jossa työskenteli vajaan vuoden. "Halusin vaihtelua työhön ja päästä tutkailemaan vaihtoehtoisesti erilaisia työympäristöjä, joten valitsin keikkailun, jota olen tehnyt nyt vuoden verran ja olen ollut tyytyväinen sen monipuolisuuteen", Mimmi toteaa.

Miten tulit valinneeksi keikkailun Christina Caressa?

Törmäsin Christina Careen, kun selailin TE-palveluiden tarjoamia työpaikkoja, jonka jälkeen tutkailin heidän sivustoaan ja päätin laittaa hakemuksen. Ei mennyt kauaakaan, kun minua haastateltiin ja minut toivotettiin tervetulleeksi. Kävin allekirjoittamassa sopimuksen ja tällä tiellä olen vieläkin.

Miten olet viihtynyt ja millaista keikkailu on ollut?

Christina Caren kautta olen päässyt töihin suomen-, ruotsin-, ja englanninkielisiin päiväkoteihin, joissa olen samalla saanut kehitettyä kielitaitojani. Minut on otettu aina lämpimästi vastaan, olen päässyt tutustumaan eri lähtökohdista tuleviin ihaniin lapsiin ja heidän vanhempiinsa, oppinut kehittämään itseäni, löytänyt eri näkökulmia työskentelyyn kollegoilta, saanut hyvin paljon itseluottamusta ja varmuutta työskentelyyni. Olen ollut tyytyväinen kaikin puolin, kommunikaatio on Christina Caren ja työnantajan kautta toiminut moitteettomasti, ja tämä on ollut minulle erityisen tärkeää.

Voisitko suositella Christina Caren kautta keikkailua toisillekin ja jos niin kenelle?

Christina Care on hyvä valinta niille, jotka haluavat työskennellä erilaisissa vaihtuvissa kohteissa pitkä- tai lyhytaikaisesti, kuten kouluissa, iltapäiväkerhoissa ja päiväkodeissa. Haluat olla osallisena päättämässä työajoistasi, sillä saat työtarjoukset helposti tekstiviestillä, josta saat valita työskentelykohteesi ja työaikasi. Haluat nähdä erilaisia ihmisiä ja tykkäät työskennellä ihmisten parissa, sinulta löytyy lapsenmielisyyttä, tarvittavaa jämäkkyyttä, empatiakykyä ja ymmärrystä sekä vastuuntuntoa, haluat koulun ohella käydä töissä, tai olet vaikkapa koulusta valmistunut varhaiskasvatuksen ammattilainen, kuten lastenhoitaja, lastentarhaopettaja, päiväkotiapulainen tai eläkeläinen tai etsit vakituista työpaikkaa.

Haemme nyt erityisesti Helsingin sijaisrekisteriin lisää osaajia!

Tutustu työpaikkailmoitukseen ja jätä avoin hakemus tästä


________________________________________________

Päiväkoti Tuikussa lapset ovat johtajia vuorollaan!

Christina Care kävi tutustumassa helsinkiläisessä päiväkoti Tuikussa hyödynnettävään Young Leader-metodiin. Metodissa jokainen lapsi on vuorollaan muutaman päivän kerrallaan oman pienryhmänsä johtaja eli liideri. Metodin tavoitteena on ennaltaehkäistä kiusaamista ja opettaa lapsille johtajuus- ja tiimityötaitoja sekä toisia kunnioittavaa asennetta tutkivan ja osallistavan valmennuspedagogiikan avulla.

Metodin on kehittänyt varhaiskasvatusjohtaja, sertifioitu team coach Maritta Lamponen toimiessaan aiemmin levottoman esiopetusryhmän opettajana. Opiskeltuaan Mestarivalmentajat-koulutuksessa hän päätti kokeilla toimisiko valmentava työote myös lasten kanssa. Tulokset olivat hämmästyttäviä; aiemmin levoton ryhmä rauhoittui ja alkoi keskittymään paremmin tehtäviinsä, aremmat lapset rohkaistuivat saatuaan liidereinä kokemuksen siitä, että heitä arvostetaan ja kuunnellaan. Vilkkaimmat lapset oppivat suuntaamaan energiaansa tiimityöskentelyyn ja antamaan tilaa toisille. Vähitellen metodi alkoi muotoutua ja sai nimekseen Young Leader. Metodi on käytössä päiväkoti Tuikun lisäksi muutamassa päiväkodissa Helsingin seudulla.

Maritta Lamponen kertoo, että metodissa opettaja kannustaa ja rohkaisee lapsia ongelman ratkaisuun ja aktiiviseen toimintaan enemmän valmentajan roolissa kuin perinteisenä opettajana. Opettaja havainnoi tiimejä, neuvoen tarvittaessa esimerkiksi kysymysten avulla. Lasten annetaan oppia omassa tahdissaan. Liiderit saavat kiitosta ja palautetta opettajalta päivittäin palkintotarran kera. Tarran voi halutessaan antaa myös kaverille rohkaisuna. Valmennuksessa keskeistä on toisten huomioiminen ja kunnioittaminen, ketään ei jätetä ulkopuolelle.

Päiväkoti Tuikussa työskentelevä varhaiskasvatuksen opettaja kertoo metodin näkyvän laajemmin myös päiväkodin toimintakulttuurissa; työkaveria kannustetaan, positiivista palautetta annetaan ja jokaisen potentiaalia pyritään nostamaan esille.

Tiimit odottavat tiimitehtävää päiväkoti Tuikussa.

Mitä mieltä lapset ovat metodista?

Mitä tarkoittaa liideri?

- No, se tarkoittaa sitä, että on johtaja (Joel 4v)

- Liideri on, että aina me vaihdetaan liiderit ja johdetaan. Välillä Aksel on, välillä mä oon. Sitten Toivo on liideri. Me johdetaan tiimiä. (Sienna 6v)

- Se tarkoittaa, että sä leikit toisten kanssa ja autat ja sanot, että tule mukaan. Liideri naurattaa ja kutittaa toisia. (Savanna 4v)

Mitä liideri tekee?

- No se on ensimmäisenä ja päättää mitä tehdään; mä päätän, milloin pastillit on imeskelty. Liiderit menee ensin tarjottimen eteen ja nostavat käden ylös ja sitten sanotaan ”tiimit” ja ne menevät jumppaan. Se opettaa miten tärkeää on kuntoilu. (Joel 4v)

- Se pyyhkii pöydän ja auttaa. Se laittaa tiimitarran tauluun. Se auttaa toisia. (Savanna 4v)

- Se johtaa tiimiä. Sitten se pyyhkii pöydän ja antaa viskaritehtävän ja se hoitaa pöydän. Se hakee pastillin. Liideri menee aina ensin jonoon. (Sienna 6v)

Millainen on hyvä liideri?

- Se on hyvä. En tiedä. Mä oon hyvä. Olen hyvä, koska aina kutsun tiimiä ja mennään nätisti sisälle. (Sienna 6v)

- Joka auttaa ja leikkii toisten kanssa. Ja sanoo: tule mukaan. (Savanna 4v)

- No sellainen, joka antaa kaikista hyvimmät ohjeet. (Joel 4v)

Onko liiderinä oleminen mukavaa?

- On, se on kivaa, kun saa rohkaista kaveria tai itseä ja saa minkä tahansa ruokatarran. (Joel 4v)

- On kivaa. Kivointa on kutsua tiimiä. Aina mä tykkään olla liiderinä, ei siinä ole mitään kurjaa. (Sienna 6v)

- En tykkää olla liideri, koska en tiedä mitään siitä. En tiedä mitä tehdä. Mutta tykkään auttaa muita, jos tiedän. (Savanna 4v)


Liiderit saamassa ohjeistusta ryhmätehtävää varten. Tarjottimille on asetettu kuvia muistuttamaan eri työvaiheista.Liiderit ohjeistavat tiimiään tehtävässä. Yhdessä mietitään miten tehtävää lähdetään toteuttamaan.


Lähteet: Maritta Lamposen haastattelu 9.1.2020, päiväkoti Tuikussa; Anna Laakkosen kandidaatintutkielma: Lasten ohjaaminen johtajuuteen valmentavalla pedagogiikalla, huhtikuu 2019; Päiväkoti Tuikun lasten haastattelu 11.2.2020.

Metodista voi lukea lisää Lapsen Maailman syksyllä 2019 julkaisemasta artikkelista tästä
Mukana jutussa myös Jari Sarasvuon kommentit aiheesta.

______________________________________________________

PALVELUN TILAAJA:

Tutustu toimintamalliimme tästä