Sijaiset kertovat keikkatyöstä

30.01.2022

"Keikkatyö tuo väriä ja vaihtelua eläkeläiselle, palkkaa unohtamatta"

Pirkko, varhaiskasvatuksen opettaja, eläkeläinen

"Alakko nää mua?". Näin leikkiin lähtijää kyselee pohjoisesta kotoisin oleva Pirkko, jota lapset usein kutsuvat nimellä Pilikko. Pirkko kertoo valmistuneensa aikoinaan Oulusta lastentarhanopettajaksi. Eläkkeelle jäätyään hän on tehnyt sijaisuuksia ja toiminut myös varamummina. ”Lapsiin liittyen laulava lintu on istunut sydämeni oksalla nuoruudesta lähtien.”

Miten päädyit keikkailemaan Christina Careen?

Muutama vuosi sitten muutin pääkaupunkiseudulle. Halusin myös täällä uusia laulavia lintuja oksalleni. Minulle päiväkotityö on aina ollut rakasta ja antanut rikkautta elämään. Christina Caren toiminnasta satuin lukemaan netistä, kävin haastattelussa, ja minut toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi aloittamaan sijaisuuksissa.

Kerro kokemuksiasi keikkailusta?

Olen kokenut helpoksi sijaisuuksien tekemisen. Voin itse päättää, millaiseen sijaisuuteen olen halukas: huomioin sijainnin, pituuden, tehtävän ja yksikön toimintaperiaatteen. Kännykkään kilahtaa tieto sijaisuudesta, jonka voi hyväksyä halutessaan.

Aika ajoin Christina Care kyselee kuulumisia ja se tekee luottavaisen olon työskentelyyn, tunne, ettei ole ihan yksin toiminnassa.

Millaisia sijaisuuksia olet tehnyt Christina Caressa?

Olen tehnyt monenlaisia sijaisuuksia, jopa rohkaistunut englannin- ja ruotsinkielisiin yksiköihin. Sijaisuudet antavat väriä ja vaihtelua eläkeläiselle, palkkaa unohtamatta. Niissä kohtaa haastetta, monikulttuurisuutta, talojen erilaisuutta, vaihtelevia ympäristöjä, jne. mutta kaikissa lapsi on aina se sama ihanuus!

Viimeisin työkohteeni Christina Caressa on ollut Helsingin kaupungin ruotsinkielinen esikoulu Punavuoressa. Upea, historiallinen rakennus piti sisällään koulu- ja esikoulutoiminnan. Heti ensimmäisenä työpäivänä vastaanotto oli lämmin, ja tilat, toiminta, henkilöstö ja lapset esiteltiin perusteellisesti. Sain heti ottaa vastuuta toiminnasta ja luottamus tuntui hyvältä. Ilmapiiri oli välitöntä ja kotoisaa. Viikon sisällä kerkesin tutustua lapsiin, työntekijöihin ja heidän toimintaansa. Töihin oli kiva lähteä ja vilkutusten saattelemana poistua.

Voin suositella Christina Carea lasten kanssa työskentelystä nauttiville ja joustavasta työskentelytavasta kiinnostuneille.

___________________________________________

"Keikkaillessa minut on otettu aina lämpimästi vastaan... Kommunikointi työnantajan ja Christina Caren kanssa on toiminut moitteettomasti" 

Mimmi, Lähihoitaja (lapset ja nuoret)

Mimmi on lapsiin ja nuoriin erikoistunut lähihoitaja; lastenhoitaja ammattinimikkeeltään. Hän kertoo työskennelleensä monipuolisesti erilaisissa työtehtävissä ennen varhaiskasvatusalaa. Ihmisläheisenä kuitenkin juuri hoitoala on vetänyt häntä aina puoleensa ja valmistuttuaan lastenhoitajaksi vuonna 2019, hän työllistyi heti päiväkotiin, jossa työskenteli vajaan vuoden. "Halusin vaihtelua työhön ja päästä tutkailemaan vaihtoehtoisesti erilaisia työympäristöjä, joten valitsin keikkailun, jota olen tehnyt nyt vuoden verran ja olen ollut tyytyväinen sen monipuolisuuteen", Mimmi toteaa.

Miten tulit valinneeksi keikkailun Christina Caressa?

Törmäsin Christina Careen, kun selailin TE-palveluiden tarjoamia työpaikkoja, jonka jälkeen tutkailin heidän sivustoaan ja päätin laittaa hakemuksen. Ei mennyt kauaakaan, kun minua haastateltiin ja minut toivotettiin tervetulleeksi. Kävin allekirjoittamassa sopimuksen ja tällä tiellä olen vieläkin.

Miten olet viihtynyt ja millaista keikkailu on ollut?

Christina Caren kautta olen päässyt töihin suomen-, ruotsin-, ja englanninkielisiin päiväkoteihin, joissa olen samalla saanut kehitettyä kielitaitojani. Minut on otettu aina lämpimästi vastaan, olen päässyt tutustumaan eri lähtökohdista tuleviin ihaniin lapsiin ja heidän vanhempiinsa, oppinut kehittämään itseäni, löytänyt eri näkökulmia työskentelyyn kollegoilta, saanut hyvin paljon itseluottamusta ja varmuutta työskentelyyni. Olen ollut tyytyväinen kaikin puolin, kommunikaatio on Christina Caren ja työnantajan kautta toiminut moitteettomasti, ja tämä on ollut minulle erityisen tärkeää.

Voisitko suositella Christina Caren kautta keikkailua toisillekin ja jos niin kenelle?

Christina Care on hyvä valinta niille, jotka haluavat työskennellä erilaisissa vaihtuvissa kohteissa pitkä- tai lyhytaikaisesti, kuten kouluissa, iltapäiväkerhoissa ja päiväkodeissa. Haluat olla osallisena päättämässä työajoistasi, sillä saat työtarjoukset helposti tekstiviestillä, josta saat valita työskentelykohteesi ja työaikasi. Haluat nähdä erilaisia ihmisiä ja tykkäät työskennellä ihmisten parissa, sinulta löytyy lapsenmielisyyttä, tarvittavaa jämäkkyyttä, empatiakykyä ja ymmärrystä sekä vastuuntuntoa, haluat koulun ohella käydä töissä, tai olet vaikkapa koulusta valmistunut varhaiskasvatuksen ammattilainen, kuten lastenhoitaja, lastentarhaopettaja, päiväkotiapulainen tai eläkeläinen tai etsit vakituista työpaikkaa.

___________________________________________

11.04.2023Asiakaspalautteet
30.01.2022Sijaiset kertovat keikkatyöstä
05.03.2021Lue sijaisten kokemuksia keikkailusta 2021